“Een eigen huis, een plek onder de zon…”

Zéker in deze tijd is het vaak een extra feestelijk moment als je een eigen huis koopt. Misschien heb je na paar keer misgrijpen, nu eindelijk jouw plekje onder de zon gevonden. Het koopcontract is getekend, en dan verschijnt er een eerste wolkje. En misschien worden dat al snel stapelwolken…

Keuzes

Er kan namelijk behoorlijk wat op je af komen na het kopen van een (nieuwbouw)huis. De aannemer heeft een strakke planning en wil graag van boven tot beneden alles goed in beeld hebben, voordat de bouw begint.

Dat betekent keuzes maken. Heel veel keuzes maken.

Denk daarbij niet alleen aan de zichtbare onderdelen in een woning, zoals waar je bank en keuken komen, maar juist ook die wat minder zichtbaar zijn, zoals stroom- en lichtpunten.

Alles in verband

En om het dan nog extra lastig te maken, is het vaak zo dat alles met elkaar te maken heeft. Er is een verband tussen het ene stroompuntje en het andere lichtpuntje. Werk je ook weleens aan de eetkamertafel? Dan moet ook in die ruimte een aansluitpunt komen, om bijvoorbeeld je laptop op te laden. Zeker in de tijd waar wonen, werken en ontspannen steeds meer gecombineerd wordt, is het van essentieel belang wat er in het huis aan (onzichtbare) facetten uitgevoerd moet worden.

Nadenken dus, over de indeling van jullie woning op basis van het gebruik van de nieuwe ruimtes. Dit is wel even andere koek dan een keuze voor een nieuwe kleur op de muur. Helemaal als dit keuzeproces ook nog onder een bepaalde tijdsdruk moet gebeuren.


 

Zoek hulp!

Uit eigen ervaring weet ik dat het júist de truc is om achter deze stapelwolken de zon te zien schijnen. Je koopt immers je droomhuis. Dat is een feestje én blijft een feestje. Zoek bij het maken van jouw specifieke (interieur)plan om hulp en voorkom spijt achteraf.

Als het jouw budget niet toelaat om een architect en/of interieurstylist in te schakelen, ga dan op speurtocht via internet en social media. Er zijn óntzettend veel tips en tricks te vinden rondom het maken van een goed, compleet interieurplan. Kijk daarbij ook eens in mijn (gratis) e-book.


Pakketten

Mocht je ervoor kiezen om échte hulp in te schakelen, gewoon real life, bij jou of mij aan de keukentafel, dan ben je bij mij aan het juiste adres. En ik kna je vertellen, het is je geld dubbel en dwars waard!

Ik heb hiervoor diverse opties, welke te vinden zijn via deze link. Juist in de situatie waarin je keuzes moet maken onder tijdsdruk, kan mijn ervaring net die snelheid aanbrengen om uiteindelijk met een goed plan bij de aannemer te komen.

En, heb jij al een verbouwing achter de rug en toch spijt van bepaalde keuzes, benader dan mij ook gerust. Je bent niet de enige en samen komen we vast tot oplossingen. Ik bruis van de ideeën en wil graag helpen bij het creëren van een eigen huis, dat fijne plekje onder de zon.