Terugkijken - Project Woonhuis Son en Breugel


Ook van dit project kan ik nog heerlijk nagenieten! Een ruime woning gelegen in Son en Breugel.

Het begon ongeveer in augustus 2019 toen we met elkaar in contact kwamen. De bewoners waren nog helemaal happy met de plek waar ze al lang wonen maar het interieur voldeed niet meer aan de wensen. Ook was de indeling een probleem en wisten ze niet goed wat precies het beste zou passen.

Het uitgangspunt was een mooie relaxstoel in een blauw - groene kleur die als eerste aangeschaft was. Maar om te zorgen dat het wel allemaal bij elkaar paste, hadden ze toch hulp nodig. En daar kwam ik om de hoek kijken! Samen zijn we gaan kijken naar kleuren, een kek behang en meubels om er weer een fris en vrolijk interieur van te maken.

Allereerst is het een combinatie van kleuren geworden van petrol, blauw, grijs en roze. Dit zorgt voor een warm en eigentijds gevoel. Ook de hal werd uiteraard meegnomen in het plan, dat kon niet ontbreken.

Achter de zithoek is een ruimte die niet goed tot zijn recht kwam. Voorheen stonden hier twee lage rode stoelen en een rood kleed. De functie van dit stuk van de woonkamer was niet duidelijk en werd daardoor totaal niet gebruikt. Door hier een ronde tafel met stoelen toe te voegen, is er een heerlijk plekje ontstaan. De functie is divers aangezien dit nu gebruikt kan worden als werkplek, borrelplek of om even rustig van een kop thee en een leesboek te genieten. De kast werd behouden maar in een kleur geschilderd die perfect past bij het nieuwe behang dat echt een eyecatcher is in dit deel van de ruimte.

De zithoek bestaat uit twee banken om zo de erker optimaal te benutten. Het grote kleed zorgt voor verbinding tussen de banken en de relaxstoel. Ook zorgt het kleed voor contrast op de tegels zodat het zitgedeelte één geheel wordt. De diverse houten elementen zoals het dressoir, salontafels en hanglamp zorgen voor warmte. De overige lampen zorgen voor een speels effect qua licht.

Een mooi resultaat waarbij de bewoners zich helemaal opnieuw thuisvoelen!

Kijk je mee naar het eindresultaat?

Sfeerimpressie