“Stylen met jouw eigen woonstijl”

Een eigen woonstijl. Maar hoe ontdek je die? Een leuke vraag om op in te zoomen, dacht ik zo. Want als je je eigen woonstijl eenmaal hebt ontdekt, kun je die ook toepassen. In de woonkamer als vanzelfsprekend; maar ook in de badkamer, slaapkamer en keuken kun je een bepaalde stijl gemakkelijk naar voren laten komen. Ook creëer je op deze manier een rode draad door je gehele woning. Met het antwoord op de vraag welke woonstijl het beste bij jou past, style jij straks je hele huis in de stijl die het beste bij jou past!


Zoektocht dus…
Je hebt er vast wel eens van gehoord: een Scandinavisch interieur, een Ibiza stijl of juist een klassiek sfeertje. Wat is nu wat? En hoe weet je nu wat jou het meeste aanspreekt? Op de eerste vraag kun je meerdere antwoorden geven. Er zijn ontzettend veel woonstijlen, voortgekomen uit een bepaalde theorie of trend. Een aantal voorbeelden geef ik je hier: Bohemian, Italiaans, Dutch Design, Scandinavisch, Japans, Japandi, Mid century, Eclectisch, Minimalistisch, Industrieel, Landelijk en Hotel boutique. Wanneer dit onderwerp voor jou nog redelijk onbekend is, zegt deze opsomming je niet veel waarschijnlijk. Daarom licht ik een aantal van deze stijlen hier apart verder toe om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt. Kijk hier voor de diverse woonstijlen.

Match gezocht
Verder met de tweede vraag: hoe weet je welke woonstijl nu specifiek jouw stijl is? Dat kun je bepalen in een aantal stappen. Het beste is te starten met het maken van een goed moodboard. Dit kan oldskool op papier met allerlei tijdschriften, of lekker vanaf de bank op je telefoon via Pinterest. Maak dit moodboard compleet om naast plaatjes die je aanspreken, ook woorden en een kleurpalet toe te voegen. Zo ontstaat er één beeld die je kan matchen met bovenstaande woonstijl.


Maar dan…
Nu heb je een beter beeld bij woonstijlen en zelfs misschien uitgevonden welke jou het meeste aanspreekt. Toch blijft het enorm lastig om die woonstijl in één geheel te stylen in een bepaalde ruimte, laat staan je complete huis in één sfeer. Daarbij komt nog de wens die velen onder ons hebben: ‘iets anders dan anders’. Anders dan we al veel zien bij anderen, in de bladen of woonprogramma’s. Dat is best uitdagend hè, als je het zo leest?

Interieurontwerp

Het is niet voor niets zo dat interieurontwerper een specifiek vak is. Daar zijn complete opleidingen over te volgen en eerlijk is eerlijk: ook daarna ben je niet uit geleerd. Interieurontwerpers passen bepaalde trends toe en hebben dermate ervaring om jouw huis om te toveren in jouw persoonlijke woonstijl. Juist in één passend plaatje, zelfs met een onderscheidend element.

Toe aan een keer wat anders dan anders? Ik help je daar graag.

Hoe? Dat kun je hier lezen op mijn website, waar ikdiverse pakketten aan biedt om samen deze leuke puzzel te leggen.