Hoe zorg ik voor een eigen, uniek en gezellig nieuwbouwhuis?

Zo, alle keuzes voor meer- of minderwerk zijn achter de rug. De basis staat!

Maar wat nu? Een nieuwbouwhuis kan soms kil en karakterloos aanvoelen omdat alles nieuw is. Dat is niet wat je wil! Hoe heerlijk is het, dat als je thuiskomt in je nieuwe huis dat het voelt alsof het altijd al zo geweest is? Dat het perfect bij je past?

Hoe pak je dat nu precies aan? Ik deel een aantal tips met je om houvast te geven;

Indeling

De juiste indeling voor jouw nieuwbouwhuis staat als eerste centraal. Wat is de flow in huis? Waar zijn straks je lievelingsplekjes? Lees hier nog meer tips over het creëren van de perfecte indeling.

Vloer

De vloer is de grootste sfeermaker van je huis. Hier valt of staat de rest van je inrichting en kleurenpalet mee. Denk hier dus goed over na. Kijk ook eens naar het verdelen van een ruimte door een vloeren te combineren. Dus een andere vloer in de keuken die daarna overloopt in een houten vloer. Of juist een eyecatcher als vloer in de hal en toilet. Ga all inn met een unieke trapbekleding. De keuze is reuze!

Kleuren

Bij een interieurontwerp kijk ik echt al vanuit het eindresultaat. Dus met alle kleuren, eyecatchers, indelingen, meubels ALLES 😉

Kleur is hierin een belangrijk uitgangspunt. Ook hierin zijn er zoveel verschillende manieren om een warm en gezellig huis te creëren. Kies ik voor een warme basistint die zorgt voor een warm coconnetje? Durf ik een stukje van plafond mee te nemen? Waar wil ik een eyecatcher? En waar juist niet!

Mijn advies hierin is om in ieder geval kleuren te kiezen die dicht bij je gevoel liggen. Dus kleuren waar je iets mee hebt. Probeer je niet te laten leiden door trends, of de kleur bij de buren. En als je net wat meer uit je comfortzone wil komen voor wat meer lef, dan maak ik graag een persoonlijk plan.

Meubels

Waarschijnlijk zullen er wat meubels meegaan vanuit je huidige situatie. Kijk goed naar de afmetingen, of deze meubels ook daadwerkelijk passen in de nieuwe indeling. Wellicht zijn er via Marktplaats nog mooie items te scoren die niet alledaags zijn en wat meer een verhaal uitstralen. Hierdoor creëer je een unieker karakter.

Kies niet voor een hele set dezelfde meubelen in dezelfde kleur, maar zorg voor afwisseling. Nier alleen in kleur maar ook in materiaalsoort. Hierdoor ontstaat er een bepaalde spanning en speelsheid in je interieur en wordt het alles behalve saai.


Maatwerk

Door meubels op maat te laten maken, creëer je iets wat niemand anders heeft. Het voldoet geheel aan jouw wensen, jouw materialen en kleuren. Hiervoor heb je wel een ruimer budget voor nodig maar het kan echt het verschil maken. Maatwerk en vakmanschap zie je direct terug namelijk.

Accessoires

De puntjes op de i, prullaria, ditjes en datjes…. Er zijn vele benamingen voor accessoires. Uiteindelijk zijn het juist de accessoires die voor een groot stuk persoonlijkheid zorgen. Mooie souvenirs van reizen ( ver en dichtbij), dierbare foto’s in lijsten die pronken op de kast of aan de wand. Items die niemand anders heeft en voor jou juist enorme waarde. Laat ze pronken in je woonkamer zonder dat het te druk wordt.   Er zijn zoveel manieren om dit goed tot uiting te laten komen, als je er vooraf maar goed over nadenkt.

Wat nu?

Je heb nu wat handvaten om te kijken om het eigen te maken. Vergeet vooral niet mijn ebook aan te vragen.

Zo voorkom je namelijk de 13 meest voorkomende fouten bij het inrichten van een nieuwbouwwoning. Daarna nog met je handen in het haar? Plan da een gratis adviesgesprek in, dan kijk ik al even met je mee.