Waarom het inhuren van een interieurstylist het verschil maakt

Zelf je interieur inrichten of kies je er toch voor om een interieurontwerper in te huren? Het inrichten van een woning is niet altijd even gemakkelijk en vaak komt er veel bij kijken. Het is niet voor iedereen weggelegd om het ideale interieur te bedenken. “Ieder z’n eigen vak” zeggen ze dan! Een interieurontwerper inhuren heeft vele voordelen! In deze blog geef ik je 6 redenen waarom je dat juist zou moeten doen.

1. Het maken van juiste combinaties

De meeste mensen weten wat ze mooi vinden. Dat is natuurlijk heel goed, maar het kent wel valkuilen. Meestal zijn het namelijk heel veel dingen die je dan mooi vindt. Vaak zijn het dan ook nog hele diverse dingen. Als je alles wat je mooi vindt bij elkaar in een ruimte zet, oogt het druk en onrustig.

Maar soms weet je eigenlijk helemaal niet wat je echt inspirerend vind. Maar wel wat je niet aanspreekt. Samen nemen we dit door en ontdekken jouw woonstijl. De kunst is om keuzes te maken en de juiste dingen met elkaar te combineren. Hierdoor ontstaat er een eenheid in het interieur. Hier kan ik je als interieurontwerper heel goed bij helpen. Samen zetten we jouw wensen om in een sfeervol, samenhangend geheel.



2. Tijd besparen
Door de inrichting van jouw woning uit te besteden, bespaar je veel tijd. Tegenwoordig zijn er talloze woonwinkels met uitgebreide collecties. Uren door dit soort winkels slenteren en dan alsnog moe thuiskomen zonder een stap verder te zijn gekomen. Het kost dan niet alleen tijd, maar ook energie. Vaak leidt dit ook tot weinig zin om nog door te zetten. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de tijd die je kwijt bent aan het zoeken van de juiste partijen voor het realiseren van jouw interieurideeën.

Ik als interieurontwerper selecteer voor jou de juiste woonwinkels en leveranciers die naadloos aansluiten op jouw wensen en eisen. Naar aanleiding van het juiste plan, kun je gericht te werk gaan. Je bespaart veel tijd, je kunt gewoon verder met je dagelijkse bezigheden en je nieuwe interieur komt ook nog eens in zicht!

3. Miskopen voorkomen
Miskopen kosten vaak meer geld dan het inhuren van een interieurontwerper. Ik geef je een aantal voorbeelden waardoor een miskoop kan ontstaan:

- Gebrek aan kennis, of slecht geïnformeerd worden door een verkoper.
- Alles mooi vinden, maar niet weten wat bij elkaar past.
- Net niet de juiste kleur, grootte of materiaal.
- Haast, omdat je zelf eigenlijk geen tijd hebt om iets uit te zoeken.

Omdat je niet goed weet hoe je iets met elkaar moet combineren, verzamel je al snel dingen die niet bij elkaar passen. Hierdoor creëer je een rommelig, onsamenhangend beeld. Dit wordt vaak weer opgelost door spullen langzaamaan weg te stoppen in kasten of zelfs op zolder weg te zetten. Naar al deze spullen wordt nauwelijks meer omgekeken. Zonde van de uitgaves dus!


Daarnaast levert het ook die vervelende baalmomenten op, omdat je weet dat het zonde is van je energie en het geld. In de woonwinkel stonden die accessoires namelijk nog zo leuk! Maar eenmaal thuis aangekomen, komt het helemaal niet goed tot zijn recht. Kies er daarom voor om een interieurontwerper in te huren zodat je voor hetzelfde geld wel een mooi interieur hebt en spullen waar je écht blij mee bent.



4. Eindresultaat in beeld.
“Hoe komt het er dan uit te zien?” “Ik kan me niet zo goed inbeelden hoe het dan gaat worden.” “Zou dat wel mooi zijn in ons interieur?” “Ik heb een mooie bank, een kast en een eettafel gezien, maar ik heb geen idee hoe het er samen uit zal gaan zien in mijn interieur.” Allemaal vragen en gedachtes die in je opkomen wanneer je zelf aan de slag gaat met de inrichting van jouw interieur. Veel mensen vinden het lastig om zich voor te stellen hoe een ontwerp of idee in praktijk uit zal pakken. Daarom krijgen mijn klanten bij hun interieurontwerp fotorealistische 3D beelden. Zo zet ik de klant letterlijk in hun nieuwe interieur. Deze beelden maken het voor de klant gemakkelijker om keuzes te maken op het gebied van meubels, verlichting, kleuren, materialen etc. Daarnaast voorkomt het dat je iets aanschaft wat eigenlijk toch niet zo goed in het interieur past.



5. Meedenken maar toch net even anders dan anders

We duiken samen in de woonwensen van kleur tot meubels. Zodoende gaat het ontwerp perfect bij de bewoners en hun levensstijl passen. Er wordt meegedacht over de juiste opbergmogelijkheden voor het speelgoed van de kids, een eigen plekje voor de hond of kat. Maar ook of je groene vingers hebt of juist niet. Deze wensen worden in een ontwerp gegoten maar ik zorg er altijd wel voor dat ik ook onderdelen bedenk waar je zelf nog niet aan gedacht heb. En soms juist een beetje uit je comfort zone. Dat vergt wel een beetje durf, maar het eindresultaat komt het zeker ten goede. Lekker persoonlijk, maar toch net even anders dan anders.

6. Thuisvoelen in je eigen huis

Je huis moet een plek zijn waar je je kunt ontspannen en waar je je fijn voelt. Dat lukt niet wanneer je je steeds weer stoort aan bepaalde pijnpunten in jouw interieur. Van iets dat al een tijd kapot is tot een miskoop die je een aantal jaar terug hebt gedaan. Je wil dat deze vervelende dingen verdwijnen of opgelost worden. Ook een frisse blik op je interieur kan wonderen doen. Ik bekijk alles als een blanco canvas en zie dingen die jij misschien niet meer ziet. Omdat je er zo aan gewend bent of omdat alles altijd al zo is ingericht.

Daarnaast moet het een persoonlijke plek zijn die helemaal bij jou past. Daarom vind ik het belangrijk dat ik mijn klanten goed leer kennen zodat ik precies weet wat aansluit bij de klant zelf. Het is namelijk een erg persoonlijke aangelegenheid om een interieur in te richten. Een persoonlijke klik met elkaar is wel een must voor een optimale samenwerking. Wil je advies van iemand die weet wat bij jouw wensen en eisen past? Kies dan voor een interieurontwerper die het gehele traject met raad en daad aan jouw zijde staat.


Heb ik je na het lezen van deze blog overtuigd van de waarde en vele voordelen? Neem dan contact op met me op en ik vertel je graag meer over deze voordelen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.