Accessoires zijn de kers op de taart van een goed ingerichte kamer. Ze kunnen een kamer transformeren van saai en vlak naar levendig en stijlvol. Het stylen van accessoires kan echter een uitdaging zijn. Waar begin je? Hoe kies je de juiste items? Hoe breng je alles samen? Met mijn 6 tips help ik je op weg. 

 

Driehoek

Een handige tip bij het stylen van accessoires is het gebruik van de 'driehoeksmethode'. Het idee is om je accessoires in een denkbeeldige driehoek te plaatsen. Dit geeft de kamer een visuele balans en creëert een gevoel van harmonie.

 

Je kunt dit doen door drie verschillende accessoires in verschillende groottes en hoogtes te kiezen. Plaats het grootste accessoire aan de achterkant en de kleinere accessoires aan de voorkant, zodat er een driehoek ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld een grote vaas, een middelgrote kaars en een klein beeldje zijn.

 

Een andere tip is om te spelen met symmetrie. Plaats bijvoorbeeld twee identieke kandelaars aan weerszijden van een dressoir. Dit creëert een gevoel van evenwicht en rust in de kamer.

 

Kleur 

Wil je het rustig houden Kies dan voor dezelfde kleuren of die dicht bij elkaar liggen. Zelf kies ik dan één item uit dat qua kleur net afwijkt zodat daar je oog ook op valt. Dat maakt het spannend. Wil je juist een kleurexplosie, hou je vooral niet in. Je kunt makkelijk diverse kleuren en materialen gebruiken. Kijk dan wel goed naar de onderstaande punten.  

 

Aantal 

Kies voornamelijk oneven aantallen. Dit maakt het spannender dan overal tweetallen. Kijk vanaf een afstand of het één geheel is. Soms is juist één eyecatcher of pronkstuk beter dan diverse items bij elkaar. Dit hangt ook af van de plaats waar je de decoratie neerzet. 

 

Groottes & vormen 

Wissel diverse groottes en vormen af. Doordat je bijvoorbeeld een tak in een vaas doet, creëer je ook hoogte. Als je een dienblad of schilderij erachter plaatst, creëer je een balans. Of plaats alles mooi onder een stolp. 

 

Materialen 

Door te wisselen met diverse materialen, maak je het ook spannend. Denk hierbij aan hout, gekleurd glas en goud. Of juist matte tinten keramiek met rotan.  

 

Persoonlijk 

Je woonaccessoires maken je huis persoonlijk dus kies vooral items die bij jou passen. Zorg juist voor een persoonlijke touch, dat maakt het eigen. Ben je iets beu? Gooi het dan niet weg maar berg het op. Haal ze na een tijdje weer van stal en je zult verrast worden!

 

En onthoud, het stylen van accessoires moet leuk zijn! Gebruik je creativiteit en persoonlijke smaak om een unieke look te creëren die bij jouw persoonlijkheid past. Ga op zoek naar items die je hart sneller doen kloppen en voeg ze toe aan jouw interieur.

 

Met deze handige tips en de driehoeksmethode kun je gemakkelijk accessoires stylen en jouw huis transformeren tot een stijlvol en persoonlijk toevluchtsoord. Onthoud dat accessoires een leuke manier zijn om je persoonlijkheid en stijl te laten zien, dus wees creatief en geniet ervan!