Tips voor het stylen van je vakkenkast

Ze zijn er in erg veel verschillende maten en kleuren; de vakkenkast! Hij is niet meer weg te denken uit het huidige interieur. Laat zien wat je hebt aan persoonlijke herinneringen en souvenirs en koester het! Dat is een prachtig uitgangspunt maar hoe style ik die kast nu zonder dat het een rommeltje wordt? Ik deel graag de beste tips om dit te doen met je!

Kleur

Selecteer items met dezelfde kleuren om rust te bewaren, zoals je ook bij de ton sur ton-stijl doet. Denk aan bijvoorbeeld dezelfde kleur fotolijstjes of kaarsen. Daarmee creëer je eenheid. Daarnaast is een persoonlijke touch natuurlijk altijd leuk!

Wil je de kast toch een beetje opfleuren? Kies dan maximaal twee accentkleuren. Dit zorgt voor verfrissing en een eyecatcher in de kast.

Functie

Een open vakkenkast kan meerdere functies hebben in een kamer. Zo kan een vakkenkast dienen als eyecatcher, roomdivider tussen 2 gedeeltes of als opbergelement. Let er in het laatste geval wel op dat de kast een beetje opgeruimd is. Denk goed na over welke functie de kast bij jou gaat bekleden. Wil je toch een open kast maar ook opbergruimte? Ga dan op zoek naar mooie manden of industriële bakken die erin passen.

Groeperen

Om rust te creëren is het belangrijk dat je spullen clustert en groepeert, anders wordt het al snel een rommeltje. Maak kleine groepjes van spullen die bij elkaar horen en zet kleine accessoires bij elkaar. Het gebruik van een stolp is bijvoorbeeld ook altijd een leuk idee. Zo maak je toch net een extra podium voor je waardevolle spullen om te shinen.

Planten

Planten in een vakkenkast zijn altijd een goed idee, waarmee je meerdere zelfde items met verschillende vormen in huis haalt. De kleuren groen zorgen voor rust. Ben je niet goed in het onderhouden van planten? Kies dan voor kunstplanten of wissel echte met kunst af. ( check wel goed met water geven welke niet echt zijn) Daar heb je geen omkijken naar!