Mijn werkwijze

Een nieuw interieur ontwerpen, zo pak ik dat aan!

Ieder interieur ontstaat door een weldoordacht plan met de juiste keuzes. Graag help ik met het maken van de keuzes. Voor ieder een op maat gemaakt nieuwe interieur, voorzien van een eigen karakter en persoonlijke touch. Ontzorgen is mijn doel.

Ik leg graag aan je uit hoe het ontwerpen van A tot Z in zijn werk gaat.

Stap 1 Kennismaking

De wensen bespreken

Elk interieurontwerp start met een kennismakingsgesprek, geheel vrijblijvend uiteraard! Voorafgaand aan de afspraak neem ik altijd persoonlijk contact op om alvast wat wensen te bespreken. Een interieur is immers erg persoonlijk. Tijdens de afspraak bij jouw thuis nemen we de wensen en de betreffende ruimtes door.

Heb je gekozen voor een nieuwbouwwoning? Leg dan de bouwtekening alvast klaar.

Een kennismakingsgesprek plannen? Dat kan! Bel of app me op 06-227 87 355.


Moodboard


Materialenbord

Stap 2 Kleuren & Materialenplan

Kleur bekennen

De geïnventariseerde wensen giet ik in een offerte waarbij alle onderdelen aan bod komen. Na goedkeuring van deze offerte volgt gaan we door met de volgende stap

Met het aanbrengen van kleur in een ruimte breng je direct sfeer. En het heeft grote invloed op de gehele woning. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de ligging en de lichtinval.

Het kleurenplan bestaat uit diverse kleurstalen en materialen. Zodoende kun je zelf zien en voelen wat de kleuren en materialen doen in jouw interieur.

Op de plattegrond verwerk ik de kleuren met de juiste kleurnummers. Zodoende is het helder waar je welke kleuren kunt terugvinden en kan schilder dit zelfs als leidraad gebruiken.

De kleuren uit het kleurenplan neem ik mee bij het uitzoeken van de andere materialen zoals vloer en de raambekleding. Ik neem diverse stalen mee van de materialen zodat je deze zelf kunt voelen en vasthouden.

Tevens kun je diverse andere materialen terugvinden die de ruimte compleet maken zoals accentkleuren van accessoires.

Stap 3 Sfeer & Stijl

Sfeer bepalen

Welke sfeer moet het nieuwe interieur gaan uitstralen? Kies je voor industriële stijl met groentinten of juist een frisse Scandinavische uitstraling? Of wordt het echt een eigen stijl met een mix & match van jou en je partner? Alles kan!

Door middel van het maken van een moodboard giet ik de voorkeuren in een sfeerimpressie zodat juist jullie stijl wordt benadrukt.

Sfeerimpressie interieur


3D Sfeerimpressie

Je bent waarschijnlijk super benieuwd naar het eindresulataat van het ontwerp. Maar hoe breng ik dat dan over?

Door gebruik te maken van een fotorealistische 3D sfeerimpressie, kun je precies zien hoe het advies uitpakt in de ruimte. Zo wordt het maken van keuzes net een stukje makkelijker.

Plattegrond tekenen

Stap 4 Indeling & plattegrond

Hoe benut je de ruimte optimaal?

Het kiezen van de juiste indeling is een groot onderdeel van het advies. Soms zijn de mogelijkheden beperkt, soms juist onbeperkt. Voor alles is een juiste oplossing.

Mijn uitgangspunt is een 2D plattegrond, maar ik laat je graag de diverse mogelijkheden zien in een 3D ontwerp. Zodoende krijg pas echt goed een beeld van je nieuwe interieur. Dit is afhankelijk van welk advies je kiest.

Mijn doel is om je te verrassen zodat ik een ontwerp maak waarvan je nooijtgedacht had, dat dit werkelijkheid kon worden.

Stap 5 Evalueren

Tussentijdse presentatie

Het ontwerpen van een interieur is een gezamenlijk proces. Er is veel ruimte voor overleg en tijd om te brainstormen over de ideeën. In de eerste presentatie leg ik uit hoe alles tot stand is gekomen en waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. Uiteraard is er mogelijkheid om aanpassingen te maken op alle vlakken.

Zitten we op één lijn, super! Dan ga ik verder met het definitieve ontwerp.

Interieurstyliste
Meubelplan

Stap 6 Meubelplan

Van tafel tot bank

Binnen de door jullie aangegeven budget ga ik op zoek naar de meubels en accessoires die perfect bij het nieuwe interieur passen. Ik bezoek vooral winkels en leveranciers in de buurt zodat je niet al te ver hoeft te reizen.

Ook ontvang je een verkoopoverzicht. Hierin staan alle meubels vermeld en weet je precies bij welke winkels je welke items kunt aanschaffen. Handig toch?


Mochten er meubels op maat gemaakt moeten worden, geen probleem! Er kan gezorgd worden voor een tekening op maat door de samenwerking met een vakkundig meubelmaker.

Stap 7 Eindpresentatie

Je ontvangt van het gehele advies een boekwerk en een digitale versie via email. We nemen het definitieve plan nog persoonlijk door bij jouw thuis.

Hierna kan de metamorfose van jullie interieur gaan beginnen!


Lieke Nooijen Nooijtgedacht
Gezellig woonkamer

Stap 8 Realisatie

Van advies naar realisatie

Je hebt nu een totaaladvies in handen en de realisatie kan gaan beginnen. Wil je ook dat ik help met shoppen of afstylen van de ruimte? Dat kan!

Ik ga speciaal op pad voor de perfecte accessoires om de puntjes op de i te zetten. Kijk hier eens bij mijn tarieven voor diverse mogelijkheden voor het afstylen van je interieur.