Tips & Tricks voor een gezellige slaapkamer

Hebben jullie het ook al gemerkt? Het is steeds vroeger donker! De dagen worden korter en de nachten juist langer. Tijd voor wat tips en tricks om je slaapkamer nog gezelliger te maken voor de winterse dagen. Net of je iedere dag in een hotel slaapt!

Verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van iedere kamer. Er zijn meestal diverse lichtpunten aanwezig in de slaapkamer. Een lamp aan het plafond en stopcontacten in de hoeken van de kamer. Kies voor een plafondlamp die niet alleen de kamer functioneel kan verlichten, maar ook zorgt voor sfeerlicht. Dan kun je de lamp gebruik als je voor de zoveelste keer je sokken kwijt bent, maar ook voordat er een leuke Netflix serie gaat beginnen. Naast je plafondlamp, kun je gebruik maken van tafellampjes naast het bed of een staande lamp in de hoek. Hierdoor ontstaat er ook al meer sfeer.

Opgemaakt bed

Kies voor een heerlijk luxe dekbedovertrek, zodat je er eigenlijk nooit meer uit wil! Kies je voor een zachte satijnstof voor een luxe uitstraling of juist een linnenlook waarbij een natuurlijke look en feel beter tot zijn recht komt? Ook kun je door middel van kleurrijk beddengoed, direct de sfeer in je kamer veranderen.

PS

Wist je dat linnen beddengoed hypoallergeen is? Dat betekent dat huisstofmijt níet in linnen zit, extra fijn wanneer je gevoelig bent voor stof of als je last hebt van allergieën. Net als zijde, absorbeert ook linnen heel snel vocht. Fijn voor de nachtelijke zweters onder ons.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van diverse sierkussens en een warm plaid om je bed helemaal in een hotel luxe stijl op te maken. Hier wil je toch direct in ploffen?

Accessoires

Ook accessoires kunnen niet ontbreken in de slaapkamer, maar onthoud Less is more! De meeste slaapkamers zijn niet erg ruim, dus prop niet alles vol met kleine items. Ga voor één plek in de kamer om je accessoires neer te zetten zoals een dressoir of kast. Voeg nog wat (kunst) planten her en der toe en voila!

Oh ja, bijna vergeten te zeggen….. Probeer je kamer opgeruimd te houden, dit zorgt ook voor rust ;-