Lieke's Tip - Wandcollage maken

Een collage maken van verschillende soorten wanddecoratie, zoals foto’s en schilderijen, is eigenlijk veel makkelijker dan het lijkt. Je creëert hiermee een speels effect en je kunt meerdere stijlen combineren. Maar hoe ga je precies te werk?

Stap 1: kies de ruimte

Bedenk eerst waar je de collage wil plaatsen en overweeg elk hoekje. Leg je niet meteen neer bij de meest logische keuze. Van de hal tot in de woonkamer: een collage komt op veel plekken goed tot z’n recht.

Stap 2: bepaal de grootte van de lijstjes

Vervolgens ga je nadenken over de grootte van de verschillende onderdelen en de verhoudingen tussen de verschillende lijstjes, zodat het eindresultaat één mooi geheel wordt. Wil je dat écht alles goed op elkaar is afgestemd, hou dan ook rekening met het meubilair rondom de muur van de collage.

Stap 3: knip de afmetingen uit

Zorg dat je genoeg papier in huis hebt om alle verschillende afmetingen van de lijstjes uit te knippen. Als je alle afmetingen hebt uitgeknipt plak je ze eenvoudig op de muur voor een goed overzicht van het uiteindelijke resultaat. Bevalt het resultaat niet, blijf dan puzzelen tot het gewenste resultaat.

Loop je vast bij het maken van een collage, maak dan gebruik van een sjabloon. Je redder in nood!

Meer tips nodig over styling? check dan mijn vorige blog!