“Dit is helemaal ons!”

De meeste mensen volgen mij, omdat ze op zoek zijn naar ‘iets nieuws voor in huis’. Die term is behoorlijk breed. Toch kan ik vaak helpen: een totaal nieuw interieur of juist even een andere twist in een bepaalde ruimte. In beide gevallen ben je bij mij aan het juiste adres. En waarom? Dat leg ik jullie hieronder graag uit.

Nooijtgedacht
Op mijn website kun je natuurlijk meer informatie vinden over Nooijtgedacht, over mij en over mijn diensten. Toch merk ik dat het handig is, als ik dat via een blog nog eens extra in de aandacht zet. Nooijtgedacht is namelijk mijn bedrijf sinds 2016 en in die tijd heb mij mogen ontwikkelen in een tweetal rollen, als interieurontwerper én -styliste.

Verschillende termen

In de interieurbranche heb je vaak te maken met verschillende termen. Je kunt interieurstylist zijn, maar ook interieurontwerper of interieurarchitect. Maar wat is nu precies het verschil? Ik licht het even kort toe.

Een interieurstylist is de meest voorkomende benaming. Een stylist houdt zich voornamelijk bezig met wat kleinere aanpassingen in je interieur zoals kleurgebruik en styling met accessoires.

Een interieurontwerper gaat net een stapje verder. Een ontwerper kan je echt helpen met het ontwerpen van een ruimte. Denk hierbij aan nieuwbouw of met een verbouwing. Alle aspecten van de ruimte komen aan bod zoals functies, lichtplan, functionele indeling maar ook zeker kleuren, materialen en meubels. Meer een compleet plaatje dus.

Een interieurarchitect is een beschermd beroep, maar er is niet veel verschil met een interieurontwerper. Maar een interieurarchitect werkt volgens het bouwbesluit, is op de hoogte van de Nederlandse regelgeving rondom bouw en weet wat technisch haalbaar is tijdens een verbouwing.

 

Verschillende diensten
Ik ben gestart als interieurstyliste. Na 5 jaar gewerkt te hebben in dit vak, met de nodige opleidingen, ben ik óók interieurontwerper. Bewust noem ik hier “ook”. Binnen mijn huidige opdrachten houd ik me hoofdzakelijk bezig met een drietal diensten: een basis ontwerp, een totaal interieurontwerp of een (af)styling van een bepaalde ruimte. Afhankelijk van de vraag vanuit een klant, kan ik een passende oplossing bieden.

Ontwerp van A tot Z
Ben jij op zoek naar antwoorden op bepaalde concrete vragen? Dan kan een basis ontwerp al volstaan. Maar wanneer dit advies onvoldoende is in het vraagstuk vanuit een klant, denk ik graag mee in een compleet interieurplan. Daarbij gaan we net iets verder. We denken bijvoorbeeld ook na over meubels en verlichting. Bij beide interieradviezen werk ik alles uit in 3D inclusief fotorealistische beelden. Hierbij komt echt de kennis en kunde van een interieurontwerpen om de hoek kijken, maar het geeft je echt een prachtig inzicht. Via mijn tarieven kun je ook zien over welke investering we praten, wel zo handig! 

Styling
Ook kan het zo zijn dat een bepaalde ruimte volstaat qua kleur en indeling, maar net dat puntje op de i mist. Dan bied ik een derde dienst aan, namelijk de (af)styling. Hier wordt soms wat neerbuigend over gedaan: een paar nieuwe kussens en wat accessoires toevoegen, en je bent een interieurstyliste. Het tegendeel bewijs ik graag. Met mijn ervaring en blik op het totaal plaatje als interieurontwerper, kan ik met een (af)styling enorm veel toevoegen aan jullie (t)huis. De styling kan op basis van een nieuw plan of met een bestaande inrichting. De keuze is dus reuze.

Voldoende opties dus!
Zoals je merkt: er zijn niet alleen meerdere smaken qua interieur, maar ook meerdere smaken binnen Nooijtgedacht. En die heb ik bewust. Ik wil met jullie meedenken bij jullie vragen, in mijn rol als interieurstyliste én interieurontwerpster.

Het mooiste compliment wat ik deze maand kreeg na een presentatie is: “Dit is helemaal ONS!”. En daar doe ik het voor!

Wil jij ook graag aan de slag met je interieur? Neem dan contact met me op, dan help ik je graag!