Lieke's Tip - Kleur van het jaar 2020

Het is weer de tijd van het jaar dat de grote merken Flexa en Histor hun kleuren voor 2020 bekend maken. Daar waar Flexa kiest voor een zachte en luchtige tint Tranquil Dawn, kiest Histor juiste een stevige kleur China Porselain. Ik licht beide kleuren voor je toe!

Het probleem bij samenstellen van het interieur is vaak het bepalen van je eigen stijl en de durf om bepaalde keuzes te maken. Bewust of onbewust is men bang om de “ verkeerde” beslissingen te nemen. Het blijkt dat als je een plan van aanpak opstelt en een onderbouwd concept ontwikkelt, er een solide basis ontstaat waar vanuit goede keuzes gemaakt kunnen worden. Dus meer kennis over de kleuren en invloed hiervan, helpen je al een eind op weg. Dan verdwijnt de onzekerheid dan als sneeuw voor de zon!

Tranquil Dawn – Flexa

In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. Een nieuw begin. Onze wereld wordt steeds hectische en digitaler. We voelen een drang naar bezinning en hartelijkheid. Onze kleurexperts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.

Deze veelzijdige Kleur van het Jaar 2020 lijkt te veranderen op basis van de tinten waar deze mee wordt gebruikt. Het effect is heel anders binnen warme, neutrale, zachte of felle paletten. Tranquil Dawn ligt net als de vluchtige ochtendlucht in het midden tussen groen, blauw en grijs. De perfecte kleurtrend voor 2020.

Flexa zorgt altijd voor diverse kleurenpaletten om de kleur van 2020 mee te combineren.

A home for creativity – Hier staan de wat rijkere kleuren centraal

A home for care – De zachtere tintcombinatie geven je huis rust

A home for play – de fellere kleuren zorgen voor een vrolijke afwisseling

A home for meaning – de ton-sur-ton tinten maken je huis fris en licht

Door deze paletten samen te stellen geeft Flexa aan dat de kleur in elke woonkamer en woonstijl past. En kun jij ontelbare combinaties maken. Oordeel zelf, wat vindt jij van deze kleur?

China Porselain - Histor

Histor kiest n 2020 voor een statement kleur blauw, een diepe maar ook frisse tint. Chinese Porcelain is een prachtige mix van kobalt- en inktblauw. De diepe, krachtige blauwtint neemt je mee naar de natuur en roept associatie op met balans en stilte. Ook zij zoeken hier de link met de natuur op, net als Flexa.


Histor zet de kleur in de spotlight dmv drie tends

Flow on the Move – een vrolijk en speels palet

Flow at the Core - een verzameling van elegant kleuren

Flow in the know – de combinatie met warme kleuren staat hier centraal


En? Ben jij fan van de kleur van Histor of van Flexa?

PS nog meer weten over deze kleuren? Chech dan de websites; https://www.flexa.nl/nl/flexa-kleur-van-het-jaar-2020 en https://www.histor.nl/trendkleur2020