Je vensterbank stylen, hoe doe je dat?

Nu dat het weer sneller donker wordt, is het heerlijk om lekker bij iedereen binnen te kijken. Echt een guilty pleasure van me. En het eerste wat je dan meestal ziet, zijn de vensterbanken. Dat is een beetje de etalage van je huis, toch? De ene heeft ze vol staan met planten, vazen of prullaria, de ander standaard twee dezelfde potten met twee dezelfde planten of zelfs helemaal leeg omdat je eigenlijk niet weet wat je er op moet zetten. Vind jij het lastig om je vensterbanken stylish in te richten? Een aantal tips en tricks voor je op een rij.

Meten

De uitdaging bij vensterbanken is altijd de diepte. Meet daarom goed de diepte en de lengte van je vensterbank. Hierdoor kun je rekening houden met de juiste grootte van accessoires, potten of lampjes. Het zou zonde zijn als het namelijk net niet past.

Je moet uiteraard ook nog rekening houden met de raamdecoratie die er hangt. En die moet natuurlijk gewoon lekker kunnen blijven hangen en gebruikt worden.


Groepjes

Symmetrie is iets wat geweest is, we gaan nu voor meer eenvoud in de vensterbank. Datzelfde wat we doen met groepjes accessoires en planten op kasten en tafels doen we ook met mooie spullen in de vensterbank. Met de nadruk op mooie spullen. Vergaar een aantal boeken en vaasjes en zet ze bij elkaar in een hoek van de vensterbank. Wanneer je de spullen verspreid wordt het juist onrustig.


Piramide

De eerste truck is de ‘piramide’ of ‘driehoek’ manier van stylen. Hierbij plaats je het hoogste item in het midden en de kleinste items aan de buiten kant. Dit werkt vaak mooi bij een groepje decoratie. Ook kan dit een tof effect geven bij het indelen van een boekenkast.


Vensterbank vol verhalen

Wil je er voor zorgen dat je vensterbank ook praktisch ingericht wordt? Kies dan voor dierbare herinneringen die op je vensterbank kunnen pronken. Mooie keramieken schaaltjes, ansichtkaarten in een leuke houder of een stolp vol met schelpen. Je hoeft het niet te onderhouden ( zoals planten bijvoorbeeld) en het zorgt direct voor een persoonlijke touch in je interieur.Verdelen

Met verdelen bedoel ik letterlijk verdelen. Ik kom regelmatig in huizen waarbij alle decoratie in de zithoek is beland en de rest van het huis dus maar een kale bedoening is. Verdeel de decoratie over de hele ruimte. Probeer hierbij op kleur te letten. Heb je voor een accentkleur gekozen? Laat deze dan op meerdere plekken terugkomen.


Accessoires

Durf ook eens te kiezen voor wat grotere accessoires zoals een xxl vaas, grote kaarsenhouders of een grote plantenpot met plant. Hiermee zorg je voor een eye-catcher op de vensterbank waar je ogen direct naartoe worden getrokken. Zet juist niet overal wat naast elkaar maar maak sfeervolle groepjes van accessoires en laat ook bewust sommige delen van de vensterbank leeg.


Planten

En als je het even niet weet, kies dan voor groen! Het gebruik van alleen maar plantjes in diverse potjes maakt al een wereld van verschil. Ze geven niet alleen een gezellig gevoel maar kunnen ook voor privacy zorgen. Let wel even op welke planten je hiervoor uitkiest. Niet iedere plant is namelijk geschikt voor op de vensterbank. De hoeveelheid zonlicht die tussen 12 en 3 uur ’s middags naar binnen valt is het belangrijkst. Komt de zon pal uit het zuiden, kies dan een plant die in de zon mag staan, bijvoorbeeld vetplanten en cactussen.


Kom je er zelf niet uit? Laat het me dan weten, misschien is een idee om mij dan de styling te laten verzorgen. Neem dan contact met me op.