Terugkijken - Project Nieuwbouw huis jaren 30 stijl in Eindhoven


Hoe richt ik nu mijn nieuwbouwhuis in? Deze vraag kreeg ik van een jong stel in Eindhoven. Er waren veelkeuzes die gemaakt moesten worden, van ramen tot schuifpui en van vloer tot meubels. Een mooi project om me in vast te bijten dus!

Samen hebben we gekeken naar de juiste indeling van de woning. De wensen waren rustig, eigentijds en een tikkie Scandinavisch. Maar niet te saai en ook stoer. En er moest natuurlijk een hoekje terugkomen waar de kleine man kan spelen.

Het uitgangspunt waren de kleuren blauw en groen in harmonie met elkaar. Als accentkleuren heb ik okergeel en roze toegevoegd. Dit zorg voor een contrasterende kleur waardoor de andere tinten extra shinen.

Ook de hal werd uiteraard meegnomen in het plan, dat kon niet ontbreken. Hier kozen we voor een stoer en groen behang waarbij de funtionaliteit van de hal niet uit het oog verloren werd.

De zithoek heeft een prominente plaats gekregen middenin de kamer, zodat je optiaal zicht hebt op de heerlijke open haard. Door er een leuke draaifauteuil bij te plaatsen creer je cirect een flexibele zitplek. Het kleed verbind de hoek in zijn geheel met elkaar. Door gebruik te maken van transparante gordijnen in een prachtige wave plooi, is de zicht naar de tuin perfect.

De lange muur in de woonkamer wordt doorbroken door een kast haaks op de muur te plaatsen waardoor er een extra ruimte ontstaat. Dit gaf direct plek aan een speelhoekje voor de kids en een rustiger hoekje voor de piano. De kleuren van het wandkleed passen perfect bij het geheel.

In de keuken kozen we voor een tijdloze kleurstelling en een eiland. De eettafel werdd in de uitbouw geplaatst zodat het een gezellig ontmoetingsplek is om te eten, te borrel of zelfs te werken. Een hoge lambrisering met de groen tint op de muur in de keuken gaf net een extra effect.

Tijdens een personal shopping dag kozen we de juiste accessoires zoals sierkussens, planten en kandelaars. Niet alleen werden er nieuwe items gebruikt, maar ook mijn persoonlijke favoriet de oude gistfles kwam hier terecht.

Kijk je mee naar het eindresultaat?

Ben je benieuwd naar wat er in jouw huis mogelijk is? Of wil je misschien wel een bedrijfspand of B&B laten stylen?

Via de button hieronder kun je contact met me opnemen en help ik je (vrijblijvend!) verder.

Sfeerimpressie