Casa Nederland

Enige tijd geleden werd er aangekondigd dat Xenos overgenomen werd door Casa. Casa is van origine een Belgisch merk dat al vele jaren bestaat. Zij profileren zich vooral als een duurzaam en kwalitaitef alternatief voor de dure design merken. Ik was erg benieuwd naar deze "nieuwe"speler en bezocht de winkel in Eindhoven.

Zoals altijd heb ik eerst op Social en de webpagina een indruk opgedaan van Casa. Mooie composities in de folder en leuke stylingitems trokken mijn aandacht. Tijd voor een bezoekje aan de winkel dus!  

Via de grote roltrap kwam ik de entree binnen. Wat direct opviel was de open structuur van de winkel. In het midden is een kolom gecreeerd dat de winkel in twee deelt. De overige zijwanden worden gebruikt voor diverse leuke presentaties en voorraad.

Mijn oog viel op de mooie keramieke schalen die er stonden op een prachtige tafel. Nu heb ik een zwak voor dit soort borden, schalen, bakjes noem het maar op! Dus deze zaten al snel in mijn mandje. Dat beloofde wat, ik was namelijk pas net binnen!


Na de afdeling met keukenartikelen , waren de kleine meubelen en accessoires aan de beurt. Diverse kleurtrends stonden door de winkel opgebouwd en voelen fijn aan. Vooral omdat alles dus op kleur gesorteerd is. Helaas werd ik verder niet echt enthousiast over de accessoires. Geen vernieuwende of unieke items waar ik toch een beetje op gehoopt had.

Dat was erg jammer! De items die ik op internet gezien had, kwamen in de winkel helaas anders over. Al met al dus een leuke winkel voor mij om wat ideeen op te doen, maar tot op heden nog niet op mijn shortlist beland van favo-winkels.

Ben jij al gaan kijken?