Tips voor de beste apps die een handje helpen


Inmiddels lijkt het wel of er overal een app voor is ontwikkeld. Zo ook om je te helpen bij het inrichten van je interieur. Ik speurde de hele app store af voor je voor de beste tips.

Kleur kiezen

Het kiezen van de juiste kleur groen voor jouw kamer is nu makkelijker dan ooit met de gratis Flexa Visualizer App. Met deze App bekijk je kleuren direct en live op je muur. Handig als je eerst wilt experimenteren voordat je gaat verven! Check de app hier!Stalen deuren of toch niet?

In de huidige interieurs wordt niet alleen aandacht geschonken aan de kleur op de muur maar ook het kiezen van de juiste deuren. Dit kan het interieurontwerp net dat beetje extra geven. De stalen deuren zijn niet meer weg te denken! Ze zijn bijna in ieder interieur toe te passen, van modern tot klassiek. Lastig om keuzes te maken en je voor te stellen hoe er dat dan uitziet? Kijk dan eens bij Skantrae. Deze deuren lijken van staal maar zijn van hout! Ook hebben ze een handige app waarbij je kunt visualiseren hoe de deur in jouw huis staat. Handig toch?


Het leed dat vloerkleed heet!


Een vloerkleed kan echt de finishing touch zijn aan je zithoek. Of het kan net de bank met de fauteuils verbinden. Maar hoe staat dat dan bij mijn bank? Mocht je twijfels hebben, kijk dan eens op vloerkledenwinkel. Zij hebben een handige tool waarbij je een foto van je huiskamer kunt uploaden en je gewenste kleed eronder kunt schuiven. Te gek toch?Eerst kijken, dan kopen!

Soms koop je een leuk, nieuw item en dan past het toch niet zo als je had gedacht. De Ikea Place app wil dat voorkomen. Met behulp van augmented reality (toegevoegde realiteit) kun je de meubels eerst even ‘uitproberen’. Via de app kun je de items in je kamer zetten om te kijken hoe ze staan. Je kunt er zelfs omheen lopen alsof ze er echt staan. Ook bij deze app kun je gemakkelijk advies van


Net echt!

Past de bank echt bij mijn fauteuil en het vloerkleed? Is de lamp niet een beetje te veel van het goede? Hoe zeker ben je van je zaak? Soms is onze pure verbeelding gewoon niet genoeg. Maar dat is absoluut geen reden voor paniek! Want dankzij de Augmented Reality optie in deze app kun je eenvoudig geselecteerde Westwing Collection producten in de kamer plaatsen. En ik kan je verzekeren, het lijkt net echt!

Ben ik nog een tip vergeten? Deel dan jouw ideale tip met me!

Of nog meer lezen over hoe je het beste kan stylen? Lees dan mijn blog Styling.