Binnenkijken - Twee onder één kap woning met karakter

Toen de bewoners verliefd werden op het huis aan de Boschdijk in Eindhoven, was de verhuizing een feit! Ze verlieten een grote gezinswoning om een nieuwe start te maken in dit huis met karakter. De eerste investeringen gingen uit naar het duurzaam maken van het huis om het zo ook toekomst bestendig te maken.

De stijl die er gekozen is, past helemaal bij het huis en de bewoners. Elegant met een eigentijdse twist. De donkere visgraat vloer bleef behouden, maar dat was dan ook het enige. De keuken, haard en zelfs de hal kreeg een nieuwe trap.

De zachte nudetinten passen erg goed bij de donkere visgraat vloer waarbij de okergele schouw eruit springt.

In de hal is er zelfs gekozen voor een nieuwe stalen trap die zorgt voor een moderne look. Daarbij zorgt het groene metallic behang met bladeren voor een luxe “hotel”uitstraling. Dat is nog eens een binnenkomer!

De keuken kreeg een grondige make-over waarbij er gekozen werd voor een behang als achterwand. Deze gedurfde keuze zorgt voor een eyecatcher in de ruimte. De wijnkast, het kookeiland en het barretje met barkrukken zorgen voor een functionele maar zeker ook gezellige ruimte.

Een grote eettafel met betonnen blad werd meegenomen uit het oude huis en de vraag was om deze goed te integreren in het nieuwe interieur. De gekleurde eetkamerstoelen en de moderne kroonluchter maken het geheel compleet. Door een groot vlak achter de tafel te schilderen, krijgt deze ruimte echt de functie van eetkamer. Dit grote vlak is ook direct het kader voor de fotolijsten waarin de persoonlijke touch in het interieur gebracht wordt. Hiermee behouden we wel het open karakter van de woning.

Daarnaast is de zithoek verplaatst van de achterzijde naar de voorzijde van de woning. Hierdoor is er een fijn uitzicht naar buiten en kan de open haard optimaal gebruikt worden. De heerlijke fauteuil zorgt voor een fijne plek om te lezen, maar ook om gezellig bij de haard te zitten.

Al met al een erg fijn huis geworden met prachtig elementen, een fijn thuis voor de bewoners!


Kijk je mee naar het eindresultaat?

Ben je benieuwd naar wat er in jouw huis mogelijk is?

Via de button hieronder kun je contact met me opnemen en help ik je (vrijblijvend!) verder.

Sfeerimpressie