Woontrends 2020


Er zijn zoveel verschillende woontrends en woonstijlen die je tegenwoordig met elkaar kan mixen. Heerlijk! Maar wat vaak vergeten wordt is dat het gevoel dat je wil hebben als je thuis bent. Dus voordat er direct een kleur gekozen wordt of er een praktische invulling is, denk dan even na over dat gevoel. Wat wil jij voelen zodra je de deur binnenstapt? Dan komt daarna de vertaling wel in de juiste kleuren en materialen.


In de volgende drie woontrends staat dat gevoel centraal, een perfect uitgangspunt om je interieur vast te stellen. Welk gevoel wil jij in je interieur omarmen?


Innerlijke Rust

In deze drukke wereld is er een grote behoefte aan het creëren van een eigen coconnetje. Hier kun je volledig jezelf zijn en tot jezelf komen. Je sluit je af van een stortvloed aan informatie en prikkels die in een grote snelheid op ons worden afgevuurd.


Er is juist behoefte aan rust, balans en vooral eerlijkheid. Gebruik van eerlijke en duurzame producten, geen overdaad maar juist minimalisme. Geïnspireerd door de opruim goeroe Marie Kondo. Ook de oude ambachten worden omarmd en vinden een plekje in ons interieur. De woonstijl is een combinatie van Scandinavisch met Japanse invloeden.


Het kleurgebruik in deze woontrend uit zich vooral in rustige, lichte en zachte tinten. Hierbij kun je denken aan wit, beige en pastel.


De materialen die gebruikt worden in deze stijl zijn natuurlijke materialen zoals steen, beton, keramiek en linnen.

Contrast

Er wordt een ode gebracht aan oude meesters en ambachten. Koester de unieke elementen uit het verleden en geef het aandacht in de toekomst. We kunnen nog steeds erg veel leren van het verleden en zelfs oude items met nieuwe technieken nieuw leven inblazen.

Je kunt het vergelijken met een oester. Een ruwe en authentieke buitenkant met een zachte binnenkant. Het contrast tussen al deze elementen maakt het tot een spannend geheel.

Een stoere, klassieke woonstijl met een zachte touch dus. Je vindt hier klassieke elementen terug met een nieuwe twist.

Vooral de diversiteit aan blauw voert de boventoon in de kleuren bij deze stijl. Denim, jeans maar ook diepe blauwtinten worden gecombineerd.

Een mix van oude en nieuwe materialen zorgt ervoor dat deze stijl ook warm en modern aanvoelt. Denk hierbij aan combinaties van staal, bakstenen met velvet stoffen.

Verbondenheid

Het offline leven staat hier centraal. Er wordt bewust gekozen om in het hier en nu te leven en het moment te pakken. Een verbondenheid te krijgen met elkaar waardoor je nieuwe energie krijgt. Een heerlijk gevoel dat ook zorgt voor rust en nieuwe inspiratie bied.

De ‘rozen’ en warme aarde tinten om onze leefomgeving die alles ‘verzachten’ worden hier gebruikt. Ook elegante, ronde vormen zijn terug te vinden in het interieur. Daarnaast wordt de combinatie opgezocht met veel natuurlijke materialen zoals rotan, hout en planten. Dit maakt het woonstijl die je echt wil omarmen!

Wat je bij alle drie de woonstijlen terugziet is dat het gevoel dat je beleeft in huis veruit het belangrijkste is. Geborgenheid en rust zodat je volledig jezelf kunt zijn. Dit zijn ook mijn uitgangspunten van een interieurontwerp. Want dat het gevoel klopt, is het allerbelangrijkste, toch?!