src=&noscript=1" />

 


Lieke's Tip - Kleuren kiezen

Kom er achter waar de kleuren voor staan en leer hoe jij ze in je eigen interieur kan toepassen. De kleuren in een ruimte hebben invloed op jou en hoe jij de ruimte ervaart. Het is belangrijk om te weten welke kleur je toepast en welk effect dit op jou en anderen kan hebben.

Het probleem bij samenstellen van het interieur is vaak het bepalen van je eigen stijl en de durf om bepaalde keuzes te maken. Bewust of onbewust is men bang om de “ verkeerde” beslissingen te nemen. Het blijkt dat als je een plan van aanpak opstelt en een onderbouwd concept ontwikkelt, er een solide basis ontstaat waar vanuit goede keuzes gemaakt kunnen worden. Dus meer kennis over de kleuren en invloed hiervan, helpen je al een eind op weg. Dan verdwijnt de onzekerheid dan als sneeuw voor de zon!


Zwart en wit - Zwart en wit zijn geen officiele kleuren, maar kunnen wel prima met bovenstaande kleuren gecombineert worden: zwart en wit passen bij elke andere kleur! Zwart is zakelijk, strak en donker. Het neemt het licht letterlijk weg. Diep zwart kan zorgen voor wat hardheid in je interieur, kies dan eerder voor erg donkergrijs. Wit is de kleur van de waarheid en puurheid. Wit is kalm, fris, dynamisch en bevorderlijk voor de creativiteit. Wit geeft licht en laat een ruimte groter lijken.


Rood - De kleur rood is een krachtige kleur en roept sterke emoties op. Het verhoogt je eetlust en je wordt er gepassioneerd en intenser door. Rood kan mooi gecombineerd worden met oranje en paarstinten. De koelte van een mooie blauw harmonieert ook fraai met rood. Kies bij rood voor een diepe tint zodat de kleur niet te hard overkomt. Experimenteer vooral met een kleur als rood, niet meteen emmers van bestellen, begin maar met een litertje en voel wat het met de ruimte doet.


Geel - Van de kleur geel word je blij en het geeft een gevoel van warmte. Het zorgt ervoor dat je mentale processen en je zenuwstelsel worden gestimuleerd. Doordat de ogen een extra inspanning moeten doen bij het zien van de kleur geel, kun je deze kleur beter gebruiken als accentkleur. Ook haalt deze kleur de overige basistinten van je interieur op. De kleur okergeel en mosterdgeel blijven dit najaar veel in beeld.


Blauw - De kleur blauw wordt geassocieerd met water, rust, kalmte en sereniteit. Verder verhoogt de kleur blauw de productiviteit en wordt het daardoor veel gebruikt op kantoor. Blauw blijft fris in combinatie met wit en samen met groen ontstaat een sfeer die balans geeft. Kijk uit met daglicht, op veel plekken kan het daglicht in combinatie met blauw uitpakken in een koele, kille sfeer.


Oranje - De kleur oranje zorgt voor een gevoel van opwinding, enthousiasme en warmte. Probeer van oranje te gaan houden door deze kleur te laten leven in combinatie met zachte tinten zoals nude tinten en fris wit. Hierdoor onstaat er een Mediterraanse sfeer in je interieur.


Groen - Inmiddels de meest gebruikte kleur in interieurs. De kleur groen zorgt voor een gevoel van gezondheid en kalmte. Groen haalt de natuur naar binnen en geeft direct een heerlijke sfeer in huis. Groen is altijd goed ;-)


Bruin - De kleur bruin geeft een gevoel van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort. Het maakt je ontspannen, ideaal voor de woonkamer! Bruin bestaat in oneindig veel gradaties en is makkelijk te combineren. Ook dit najaar zien we veel bruintinten terug in het interieur. Bruin is het nieuwe grijs!


Grijs - Het is de mix van Wit en Zwart. Niet de meest vrolijke kleur in het spectrum, maar is sommige schakeringen zeer chique en stijlvol. Combineer grijs met kleur waar pit en warmte in zit.