src=&noscript=1" />

 

Lieke's Tip - (Op)Meten is weten!

Een moodboard is belangrijk om jouw ideeën te ondersteunen. Zo kom je erachter of kleuren bij elkaar passen en kan je makkelijk aangeven welke sfeer (stijl) je mooi vindt. Wat ook heel belangrijk is, zijn de maten van de ruimte en de meubels die in die ruimte komen te staan. “Meten is weten!” Alleen dan weet je of alles in een ruimte past.

Deze utspraak geldt voor alle items in je interieur. Er is niets zo vervelend als dat een meubel te groot of juist te klein is. Dan is de dynamiek van het geheel namelijk ver te zoeken. In deze blog behaldel ik de eethoek. Over het kiezen van de juiste bank deel ik een andere keer tips.

Afmetingen Rechthoekige eettafel

Er zijn 3 belangrijke uitgangspunten bij het kiezen van een eettafel. De beschikbare ruimte, het aantal personen en je eigen lengte. De ideale hoogte van een eettafel is 74 tot 75 centimeter. De breedte is uiteraard afhankelijk van het aantal personen dat aan de tafel zal zitten.

Vergeet echter niet dat ook de vorm van de poot van de tafel invloed heeft op het aantal stoelen. Bij bijvoorbeeld een X-poot, kun je minder makkelijk een zitplek op de kop van de tafel kwijt.


Afmetingen ronde eetafel

Vandaag de dag kiest men steeds meer voor een ronde of ovale tafel. Deze vormen zorgen voor een onderbreking van de harde, strakke lijnen in een interieur. Bij deze keuze voor deze vormen moet men wel rekening houden dat dit meer ruimte in beslag neemt. Bij een ronde tafel let je op de diameter hiervan. Aan een ronde tafel zit je comfortabel als je een ruimte hebt van circa 60 centimeter breed.De ideale eetkamerstoel

En misschien wel last best: de eetkamerstoel. Het comfort van je eetkamerstoel is belangrijk, of je nu van lang tafelen houdt of niet. De gemiddelde zithoogte voor een eetkamerstoel is 40-45 centimeter. De ideale breedte is 45 centimeter. De zithhoogte moet ook goed aansluiten bij de hoogte van de tafel. Wil je graag een eetkamerstoel met armleuningen, houdt er dan rekening mee dat deze ook (deels) onder de tafel passen. Zo nemen ze niet alleen minder ruimte in, maar het staat ook mooier én kun je je stoel beter aanschuiven.