Moodboard maken

Je wil graag wat veranderen in huis, en ook direct aan de slag!

Maar waar begin je? Maar belangrijker is nog; waar wil je naar toe? Dat klinkt als een heftige vraag maar zonder doel veranderingen maken is tijdverspilling. En dan heb je waarschijnlijk uiteindelijk niet eens het gewenste resultaat.


Hieronder een aantal tips om orde in de chaos te scheppen;

Neem de tijd en bedenk goed welke ruimte je zou willen aanpakken

Knip eerst alle plaatjes die je leuk vind uit, maar plak ze nog niet op. Later ga je de knipsels namelijk ordenen en ga je keuze maken. Je kunt immers niet alles maar op het vel blijven plakken.

Kijk ook naar woorden die een betekenis voor je hebben en kenmerken van het interieur dat je voor ogen hebt

Werk met kleurpalet zodat je niet te pas en te onpas alles uitknipt en zoek materialen die je aanspreken zoals bijvoorbeeld wol, vilt, hout etc.

En gebruik voor geen(!) foto's of plaatjes met meubels. Dat is gek, hoor ik je denken. Maar het is goed als je je concentreert op het gevoel dat er straks zal ontstaan. Dus niet meteen de praktische invulling ervan.

Nu ga je de plaatjes ordenen en kies de items die jij echt erop wil hebben. Niet om de gaten te vullen maar juist die je zeker wil gebruiken.Plak nu alles bij elkaar, over elkaar of zelfs op elkaar. Er is geen vaste layout, die bepaal je helemaal zelf.

Bekijk nu het eindresultaat en omschrijf wat je ziet, of wat je opvalt. Zoals bijvoorbeeld een terugkerende kleur of vorm.

Deze samenvatting kun je nu omzetten in een moodboard met o.a. meubels, behang en accessoires.


PS Neem je moodboard ook eens mee als je gaat winkelen, dan kun je jezelf herinneren naar wat je precies op zoek bent. Er is namelijk zo veel leuks te zien!