src=&noscript=1" />

 


Accessoires stylen - 5 tips  

Ik krijg erg vaak de vraag wat de beste manier is om je diverse woonaccessoires te stylen. "Op gevoel" is één van mijn uitgangspunten maar dat geeft niet erg veel houvast. Vandaar 5 tips als leidraad voor het stylen met accessoires.

Kleur - Wil je het rustig houden Kies dan voor dezelfde kleuren of die dicht bij elkaar liggen. Zelf kies ik dan één item uit dat qua kleur net afwijkt zodat daar je oog ook op valt. Dat maakt het spannend. Wil je juist een kleurexplosie, hou je vooral niet in. Je kunt makkelijk diverse kleuren en materialen gebruiken. Kijk dan wel goed naar de onderstaande punten.  
Aantal - Kies voornamelijk oneven aantallen. Dit maakt het spannender dan overal tweetallen. Kijk vanaf een afstand of het één geheel is. Soms is juist één eyecatcher of pronkstuk beter dan diverse items bij elkaar. Dit hangt ook af van de plaats waar je de decoratie neerzet.


Groottes & vormen - Wissel diverse groottes en vormen af. Doordat je bijvoorbeeld een tak in een vaas doet, creer je ook hoogte. Als je een dienblad of schilderij erachter plaatst, creeer je een balans. Of plaats alles mooi onder een stolp.
Materialen - Door te wisselen met diverse materialen, maak je het ook spannend. Denk hierbij aan hout, gekleurd glas en goud. Of juist matte tinten keramiek met rotan.  
Persoonlijk - Je woonaccessoires maken je huis persoonlijk dus kies vooral items die bij jou passen. Zorg juist voor een persoonlijke touch, dat maakt het eigen. Ben je iets beu? Gooi het dan niet weg maar berg het op. Haal ze na een tijdje weer van stal en je zult verrast worden!