src=&noscript=1" />

 


Lieke's Tip - Velvet Crush!

In love with velvet! Ik heb een echte velvet crush! Maar hoe onderhoud je deze luxe stof?

Velvet! Het is niet meer weg te denken uit het huidige interieur. Niet alleen in sierkussens of een poef maar ook als statement piece zoals een bank. Heerlijk zacht en direct een luxe uitstraling. Maar dit wil je natuurlijk ook zo houden, maar hoe? Geen stress, ik heb twee eenvoudige onderhoudstips voor je verzameld.

Stap 1. Benodigdheden in huis halen

Haal de juiste materialen in huis om de vlek direct tegen te gaan.

Je hebt de onderstaande materialen nodig:

  • Absorberende doeken
  • Emmer water
  • Kom
  • Mild afwasmiddel zonder bleek
  • Fluwelen borstel
  • Stofzuiger
  • Haardroger

Als het een groot oppervlak zoals je bank betreft, zijn er bij aanschaf van de bank vele mogelijkheden om dit meubel direct te laten impregneren zodat je garantie krijgt. Dit is een echte aanrader voor deze stoffen!

Stap 2: reinig de vlek

Kom zo snel mogelijk in actie!

Hierdoor voorkom je dat de vlek zich aan de stof hecht. Gebruik hiervoor een absorberend doek en dep voorzichtig op het gebied waar de vlek zich bevindt. Druk niet te hard, want anders geef je de vlek de kans om zich nog meer in het weefsel te trekken. Dep vervolgens met een schone, absorberende doek op de vlek totdat deze verdwijnt. Door niet te hard te wrijven, zorg je ervoor dat de vezels van de stof niet kapotgaan.


Als je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van deze luxe stoffen is het goed om wekelijks aandacht hieraan te besteden. Ga aan de slag met de stofzuiger en zuig alle vuil en stof op.

Vervolgens borstel je de stof na met een zachte fluweelborstel en ziet de meubelstof er weer als nieuw uit. Let er wel op dat je in één richting borstelt voor het mooiste resultaat. Je wilt toch zo lang mogelijk van deze heerlijke stof genieten?