Blog - Woongeluk creeeren

Iedereen is op zoek naar woongeluk in je eigen huis. Dat kan door een groot gebaar maar ook kleine details. Dat verschilt per persoon, per budget en per huis. Maar iedereen is in staat om in het interieur woongelukjes te implementeren. Je wilt toch thuiskomen in een fijne en inspirerende plek?

Tip 1 – Eigen plekje

Zorg ervoor dat iedereen een eigen plekje of hoekje heeft in huis. Of dat nu een luie stoel, vrolijk knutselbureau of gezellig keuken is, maakt niet uit. Kijk goed naar alle behoeftes van je medebewoners.

Tip 2 - Omring je met kleuren waar je van houd!

Vaak zijn er in de Nederlandse woningen nog te weinig kleuren terug te vinden. Durf kleuraccenten aan te brengen die inspirerend voor je werken. Wat is nu het ergste dat je kan overkomen als de kleur je niet bevalt?

Tip 3 - Opbergen

Zorg ervoor dat je niet alleen rust creëert met de juiste kleuren maar ook met het opbergen en sorteren van je spullen. Dit betekend niet dat alles weggestopt moet worden, maar een mooi gesorteerde vitrinekast kan perfect! Het gebruik van ton-sur-ton kleuren in accessoires of servies werkt ook rustgevend.

Tip 4 - Voeg je eigen DNA toe

Geef je mooie, persoonlijke herinneringen een centraal plekje in huis. Niet te veel verspreid door het huis als een soort confetti! Dat wordt dan direct een overkill, maar maak er één geheel van. Juist dan vallen deze pronkstukken het meeste op. Gebruik oude en nieuwe eyecathers door elkaar zodat je interieur jouw stempel krijgt.

Tip 5 - Maak ruimte voor dingen die je mooi vind

Wordt je er blij van bloemen of planten? Maak dan ruimte om deze ook tot hun recht te laten komen. Maar ook de dagelijkse dingen mogen mooi zijn! Denk hierbij aan servies, bestek maar ook een prullenbak of schaal voor je sleutels. Waarom eigenlijk niet?!

Tip 6 - Schakel een professional in als je het zelf niet meer weet

Als je er zelf even niet meer uitkomt of je wil eens een andere visie, schakel dan een professional in.

Dit is vaak je moeite en geld waard omdat zij op een nieuwe manier tegen je interieur aan kijken. Als er een gedegen en onderbouwd plan achter zit, geeft dat ook juist een stok achter de deur om eens een andere gedurfde keuze te maken.

Quote of the day

What if I fall? Oh darling, what is you fly?!