Lieke's Tip - Je tuin zomerproof maken  

Eindelijk krijgt de zon weer de overhand en gaan we richting zomerse temperaturen! Dan wil ik natuurlijk mijn tuin direct zomerproof maken. Hieronder tips om dit te doen!

Stijl & Kleur

Kies een stijl en probeer hierbij te blijven. Er zijn echt zoveel leuke tuinaccessoires dat het moeilijk is om te kiezen! Maar als je voor één stijl gaat, behoud je ook de rust in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een buitenkleed om de huiselijke sfeer te benadrukken. Of voor kleurrijke kussens om de loungeset echt eruit te laten knallen.

Verlichting

De juiste verlichting is altijd een ondergeschoven kindje. Meestal denk je er niet echt over na waar welke verlichting komt. Behalve als het donker wordt als je in de tuin zit en je ineens degene die naast je zit niet meer ziet! tegenwoordig zijn er erg mooie solar en/of oplaadbare lampen. Handig omdat je deze lampen overal kunt plaatsen in de tuin omdat er geen stroom nodig is. Zowel Ikea als Fatboy hebben erg leuke en hippe uitvoeringen.

DIY

Er zijn diverse projectjes die je makkelijk in de tuin zelf zou kunnen doen om te zorgen voor een make-over. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de schutting, creeeren van een plantenbak of een eigen kruidenrek. Het hoeft zeker niet moeilijk te zijn. En anders zijn er voor tutorials te volgen op YouTube die je stap voor stap meenemen om iets moois te maken.

Zaaien & Oogsten

Vanaf april is het de tijd om te gaan zaaien. Kies wel de juiste plek uit in de tuin, anders is al het werk voor niets. Mocht je niet z'on groene vingers hebben, kun je ook starten met plantjes i.p.v zaadjes. Ook dit jaar ga ik het ( samen met m'n dochter) weer proberen. Ik ben benieuwd wat er dit jaar geoogst gaat worden!