In welk stadium schakel ik jou in?

Het liefst zo vroeg mogelijk :) In de praktijk gebeurt het echter vaak dat klanten zelf al meubels of een nieuwe vloer hebben uitgekozen en dat dan blijkt dat ze er zelf toch niet helemaal uitkomen.

Zelf geef ik de voorkeur aan eerst alles goed overdenken en het maken van een mooi interieurontwerp, en dan vanuit hier de verbouwing te gaan plannen en tot aankoop van nieuwe spullen te gaan.

Ik hou bij ieder interieurontwerp het eindresultaat voor ogen.


Hoe lang duurt het voordat een interieurontwerp af is?

Over het algemeen kan een compleet interieurontwerp binnen 8tot 12 weken af zijn. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de ruimtes, mijn agenda, hoe snel de content aangeleverd wordt en hoe snel de communicatie verloopt. ;-)

Is het inhuren van een interieur styliste duur? Wat is de meerwaarde?

Met een professioneel interieuradvies bespaar je zelfs geld. De meerwaarde wordt gevormd door mijn onafhankelijke kijk op velerlei keuzes en mogelijkheden. Ik overzie de eenheid van het totale interieurbeeld.

Bijvoorbeeld: Die leuke hoekbank die je heeft gezien is ook net nog in de aanbieding. Je doet een impulsaankoop en na 3 maanden staat hij eindelijk in huis, te kolossaal, te koel en totaal niet passend binnen de sfeer die je voor ogen had.

Als onafhankelijk interieurstyliste houd ik het totaal overzicht en weet precies wat er waar te koop is. Door een goede samenwerking, luisteren en te achterhalen wat precies je wensen zijn behoed ik je zo voor impulsaankopen of voor kleurkeuzes die geen enkele match hebben met de rest van je interieur. Met mijn advies zoek je gerichter en bespaart je naast geld ook veel tijd en ongemak.Wat kan ik doen om een interieuradvies voor te bereiden?

Bij de start van het traject stuur ik je een email met huiswerk. Dit bestaat uit diverse onderdelen zoals moodboard maken, afmetingen en plattegronden met maatvoering


Zoek naar plaatjes in tijdschriften, op Pinterest of op het internet. Zo kun jij mij duidelijk maken welke sfeer je graag wilt zou willen creëren (óf juist niet!). Neem de maten van de ruimte, maak een overzicht van de te behouden meubels en verzamel de gegevens (en stalen) van de eventueel al uitgezochte nieuwe interieuritems.


Maar je ontvangt van mij ook een digitale checklist die je moet invullen. En dan bedoel ik ook alle bewoners van het huis, zodat ik iedereen wat beter kan leren kennen. Deze checklist heb ik in het leven geroepen om ook te zorgen dat er keuzes gemaakt worden, aangezien dit een lastig vraagstuk voor iedereen is.

Moet ik een compleet nieuw interieur aanschaffen?

Het komt eigenlijk zelden voor dat een nieuw interieur in een keer nieuw wordt aangeschaft. Vaak zijn er meubelstukken die waarde hebben of persoonlijke herinneringen koesteren.

Door oude meubels op de juiste manier te combineren met eventueel nieuwe meubels krijgt een ruimte een nieuwe uitstraling en komen de dingen soms nog beter tot z’n recht.

Wat wel erg fijn is bij een uitgewerkt meubelplan is, dat je een houvast hebt. Dus er is ruimte om nog even door te sparen, tijd in te plannen om naar een meubelzaak te gaan en diverse fases te doorlopen. Bij mijn meubelplan ontvang je namelijk ook een handige lijst met diverse linkjes naar alle merken en winkels. Zo weet je precies bij welke winkel je moet zijn.

Wordt ons interieur een afspiegeling van de smaak van jouw als interieurstyliste?

Totaal niet!

Ik ben juist de kameleon die zich aanpast aan de bewoners, het huis en de wensen.

Mijn taak als interieurstyliste is te luisteren naar alle interieur vragen en je goed te infomeren over de mogelijkheden in je woning, zodat we uiteindelijk komen bij de woonsfeer die je zelf als wens voor ogen had.

Ik ben daarentegen wel een tikkeltje eigenwijs en zorg er daarom ook voor dat er altijd verrassende elementen in het ontwerp zitten waardoor je net even wat meer durft. Hierdoor kom je tot het beste eindresultaat.

Werk je met één bepaalde woonstijl, bijvoorbeeld een industriële woonstijl, of kunnen alle woonstijlen worden gekozen?

De woonstijl die na alle vraaggesprekken met jou als klant naar voren komt wordt de stijl waar we mee gaan werken. Het is tenslotte jouw thuis en een plek waar jij zichzelf in wil herkennen.

Het fijne is juist dat we vrij zijn om alle woonstijlen te mixen en matchen tot JOUW woonstijl.